tiistai 2. heinäkuuta 2013

Villasukkia keskellä kesää

Neuloin taas menneenä viikonloppuna muutamat villasukat valoisina kesäöinä. Kesällä ei malta nukkua niin on keksittävä tekemistä vapaaehtoisesti:)!



Ylimmät pitsisukat neuloin vuosia siten ostamastani Jussi -langan lopuista ja pienempiin sukkiin tulikin harmittava väriero kärkeen kun loput jämäkerät olivatkin eri erää. Mistään en saa enää samaa vastaavaa lankaa.. Pitsimalli on netistä "Tiinan villasukista", sovitettuna omaan perussukkaani. Samalla periaatteella olen neulonut netistä löytyvällä alimmat villasukkani. Niissä jouduin tekemään enemmänkin muutoksia silmukoiden ja mallin osalta. Pitsimallin sain eräästä Facebookin villasukkaryhmästä. Nuttussukkien mallikuvio on mielenkiintoinen ja kuva ja ohjeet löytyvät siihen netistä.

Ylimpänä on viime lauantaina mieheni kaupasta valitsemat villalangat hänen tuleviin sukkiinsa. Ensiksi testasin tuota kaunista oranssia 7-veikkaa naisten palmikkosukkiin. Omat entiset palmikkosukat on tulleet tienä päähän ja kiireesti otin sukan kuvion työn alle ettei kaunis malli katoa suosikkisukistani. Sukissa oli puikoilla 48 silmukkaa, neuloin sukat 4:llä 3,5 bambusukkiksella. Varsissa 2 o, 1n, -resori. Palmikkokuvio on upotettu resoriin: 2n, 4 o,(palmikoksi), 2n, 4s sileää, 2n, 4s sileää (palmikoksi), 2n. Kantapää tavallinen 24s. ja 24krs. korkea. Pohja sileää ja päällä palmikot jatkuvat kavennuksiin. Sädekavennus kärkeen normaalisti. Sukan kokoa voi helposti muokata varren ja terän pituutta ja leveyttä muokkaamalla. Nopeat ja helpot ovat neuloa, suosittelen:)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti